SK Třeboradice B – Partisan Prague FC 1:1

28.4.2018 13:00 | hřiště Miškovice |

Týden nazpět se soupeř nesešel a odehrál zápas pouze v 10 lidech. Na náš zápas ovšem dorazilo asi 20 hráčů a dalších 15 fanoušků. Očekával se tedy kvalitní zápas, který hraje svým typickým ostrovním způsobem. Napadáním a nespočet skluzů, které jsou pro soupeře nepříjemné a často i nebezpečné.

Od začátku bylo jasné, že půjde o běhavý a tvrdý fotbal. Prvních 15 minut se oba týmy uťukávali. Až v 16minutě stojí za zmínku roh Šonyho, který zahrával ze zhora hřiště a svoji levačkou chytře zatočil tak, že míč letěl do brány soupeře. Obránce ovšem vyhlavičkoval opět na roh. Z druhé strany zahrával „Pody“ pěkně poslal míč do malého vápna, ale míč prošel a nikomu z našich se nepodařilo zakončit. O dalších 10 minut později „Pody“ poslal z půlky hřiště dalekonosný pas přes obránce na nabíhajícího „Šonyho“, který míč kvalitně převzal již ve velkém vápnu a před dotírajícím obránce stačil ještě vyslat nepříjemnou střelu. Gólman hostí byl ovšem připraven. První se ovšem radovali hosté. Z vlastní poloviny vyslali do úniku prostředkem hřiště Vágnera, který převzal míč ještě těsně za půlkou hřiště – míč prošel mezi „Márou“ a navrátilcem do sestavy „ Kvápou“ – a jeho 20 metrový sprint zakončil tvrdou střelou k tyči. I když „ Hory“ svým vyběhnutím snížil úhel, Vágnerova střela byla dost tvrdá na to, že „Hory“ si tkz. sáhnul, ale míč nezadržitelně zamířil k tyči – 0:1.

Před přestávkou jsme ještě zahrávali 2x roh. První poslal Šony na hlavu „ Hrubyho“, který na rohu malého vápna chtěl chytře zakončit, ovšem obránce vyrazil. Na druhý Šonyho roh si naběhl na penaltě Pavel a hlavou vyzkoušel připravenost gólmana. Hlavička ale mířila doprostřed branky a gólman byl připraven.

Do druhé poloviny jsme vstoupili lépe než do té první a měli mírně více ze hry. To se projevilo hned 7 minut po přestávce, kdy „Pody“ na polovině hřiště, u střídaček, vyslal křížný dalekonosný centr až do vápna soupeře na který si naskakoval „Kokino“ s obráncem a ještě přiběhnuvším gólmanem, který do „ Kokina“ nedovoleně „zajel“. Kopala se penalta ke které se tentokrát postavil „Pody“ a nechytatelnou střelou do horního růžku brány nedal gólmanovi šanci – 1:1


O pár minut později jsme zahrávali z pravé strany, cca. 5m před vápnem přímý kop. „Pody“ zahrál překvapivě přízemní střelou, která překvapila jak stojící zeď soupeře, tak ale asi i ostatní, protože míč prolétl po zemi celým vápnem. „Kvápa“ se ještě snažil doběhnout na zadní tyči a stačilo kousíček, bohužel ale na míč nedosáhl. Zápas se hrál i v této části ve vysokém tempu. V 65 minutě gólman Partisanu vyrážel centr před sebe, „Pody“ na půlkruhu velkého vápna se snažil z první zakončit a takovým koníčkem vyslal střelu do odkryté branky. Bohužel jeden z obránců gólmana zastoupil a míč vykopl. V 76 přihlížející diváci viděli asi nejhezčí situaci zápasu, kdy jsme vysokým napadáním získali před vápnem Partisanu míč, který se dostal až k Pavlovi, který v běhu z 20 metrů vyslal krásnou ránu do levého růžku brány. Gólman ale efektní a hlavně efektivní rybičkou míč konečny prstů vyrazil na roh. A když se nepovedla ani akce z 84 minuty, kdy Matěj zatáhl z pravé strany až do vápna, poslal zpětnou přihrávku na Pavle, který ovšem z kroku a v záklonu mířil vysoko nad, oba soupeři se rozešli nerozhodným výsledkem.

Hodnocení trenéra: Utkali jsme se s těžkým soupeřem, který když je kompletní tak jako proti nám tak je kvalitní. Praktikuje velmi důraznou hru, která nám moc nesvědčila. První poločas byli všude dříve a většinu soubojů vyhrávali. Druhý poločas jsme se v tomhle zlepšili a díky penaltě se nám podařilo srovnat.

Poté se hrálo nahoru dolu a hra měla tempo. Nás několikrát podržel Hory a my naopak hrozili z protiútoků. Bod proti kvalitnímu soupeři bereme. J.N.

Sestava: Horejš – Hrubý, Kvapil (58´Lhota), Petlan, Češpivo – Kolář, Brunclík (81´Farkaš), Podaný, Šonský – P. Žofák – Kokoška

Branky:  52´(p) Podaný – 29´Vágner