V sobotu 27.4. jsme jeli k prvnímu hracímu dni „Jarní ligy“ na Meteoru.

Oproti podzimu přijeli i noví soupeři. Nyní se ligy zúčastní: SK Benešov, FK Meteor Praha, SK Motorlet Praha, Sparta Mratín, TJ Chodov JM, Fotbalová akademie Praha a Střešovice 1911. V sobotu jsme byli nalosováni do skupiny s Benešovem, Meteorem a Mratínem.

Bohužel vzhledem k nepříznivému počasí se turnaj musel odehrát na velmi špatné a pro děti nevyhovující umělce. Doufáme, že další hrací dny se již odehrají na trávě.

První zápas jsme odehráli proti Benešovu. Zejména v úvodu zápasu jsme drželi se soupeřem krok a dokonce jsme se dostali do vedení po brance Dana. Poté ale soupeř zabral a začal nás přehrávat. Podařilo se mu vstřelit 5 branek  a my v závěru jen korigovali na 2:5.

Vstup do turnaje se nám tedy moc nepovedl.

Hned po tomto zápase jsme odehráli proti Meteoru.Bohužel jsme navázali na špatný vstup do prvního zápasu a Meteor nás jednoznačně přehrával. My byli zatlačeni na vlastní polovině a soupeř nám sázel jednu branku za druhou. Utkání skončilo vysokým vítězstvím Meteoru v poměru 9:0.

Poslední zápas ve skupině jsme odehráli proti Mratínu, který také oba předchozí zápasy prohrál. A tentokrát jsme trochu zabrali a zabojovali. Tentokrát jsme soupeře přehrávali a i dobrý výkon Peti v brance znamel vítězství 3:0.

Toto vítězství znamenalo, že jsme skončili ve skupině 3 a utkáme se tedy s týmem Motorletu ze druhé skupiny. Kdo ale čekal, že nás vítězství nabudí tak se mýlil. Motorlet byl u všeho dříve a jednoznačně nás přehrával. Byl běhavější a i díky tomu si připsal vítězství 5:1.

Čekal nás tedy souboj o 7-8 místo a opět jsme se utkali s Mratínem. A průběh byl stejný jako v prvním zápase s tímto soupeřem. Mratín jsme přehrávali a zejména Tobík, předvedl svůj nejlepší výkon na turnaji. Nám se podařilo vstřelit 3 branky a opět žádnou nedostat. Po výhře 3:0 jsme tedy skončili na 7. místě.

Klukům nelze upřít snaha, ale bez většího pohybu a sebeobětování to nepůjde. Občas mi přijde, jako by se báli aby je náhodou někdo nekopl a radši jen stojí a koukají. Věřím, že navážeme na výkony z podzimu, kdy jsme na tomto turnaji většinou hráli o nejvyšší místa a nakonec jsme si připsali celkové třetí místo. Honza