Třeboradice – Admira „B“ – 3:1 (2:0)

12.3.2022

Již 20.3.2022 začne důležitá jarní sezóna našemu áčku. Po podzimních změnách ve vedení klubu, došla změna i na postu hlavního trénéra Atýmu – Honzu Nováka který tým už v minulosti trénoval.

Kdy Áčko začalo zimní přípravu a s jakým plánem?

Přípravu jsme začínali 17.ledna. Trénovali jsme 3x týdně + o víkendu zápas. Dva týdny jsme měli 4x týdně kdy jsme tam vložili ještě spinning aby bylo také trochu zpestření. První cca měsíc jsme jeli vyloženě na fyzičku, ale vždy jsme se snažili s balonem.Hráče musim pochválit za přístup. Ikdyž jsme se potýkali, tak jako každý tým v dnešní době, s nemocemi a zraněnimi, tak jsme odtrénovali vše co jsme měli v plánu.  Nyní už vše ladíme na začátek sezony.

Jak se podařilo doplnit nebo obměnit tým?

Během přípravy se u nás protočilo hodně kluků. Ne všechny se ale podařilo přivést. Bohužel jsem zklamaný z některých z nich. U několika z nich jsme v podstatě byli na všem domluvení ale nakonec to nedopadlo. Kádr řešíme v podstatě už od mého nástupu a řešíme ho nadále. Oproti podzimu skončili Marek Štika, Adam Hromas, Robert Jůzek, Petr Janda a Michal Jahoda.
Přišli brankář Kuba Kundrát, záložníci Zdislav Ciolek, Kuba Hájek a do obrany zkušený Milan Svoboda. V nejbližších dnech věřím, že dotáhneme ještě 2-3 kluky.

Jak se noví a mladí hráči zapracovali do týmu a jak vnímáš pozici starších hráčů, kteří jsou v Áčku už x let?


U všech co přišli věřím, že nám pomůžou a prosadí se do základní sestavy. V létě přišlo velké množství mladých hráčů a obměna týmu byla veliká.
Ze zkušených kluků již už moc nezbylo. V podstatě 4 – Viky, David Hruška, Červ a Tomáš Kadlec, který je ale bohužel stále zraněný. Absence Kadlece byla znát už na podzim. Věřím, že s ním na hřišti by bylo bodů víc. Samozřejmě nepovedený podzim nesli těžko. Všichni 4 už mají k Třeboradicím zvláštní vazbu a takto špatný podzim ještě nezažili. Mladí kluci jsou kvalitní. U nich je to spíše o hlavě. Na treninku vidím co si dovolí, ale potřebujeme aby to přenesli i na hřiště. Věřím ale, že budeme na začátek sezony dobře připraveni.

Jaká je v týmu atmosféra před těžkým jarem?


Všichni víme, že nás čeká těžké jaro. Potřebujeme vyhrát většinu zápasů. Hrozně důležité bude, jak se povede začátek jara. Pokud bychom zvládli první 3 zápasy tak věřím, že se nám záchrana podaří. Kluci si v posledním přáteláku proti Admiře dokázali, že na přebor máme. Věřím, že tahle výhra nám pomůže hodně po psychické stránce a dodá nám potřebné sebevědomí.

Jak hodnotis jednotlivé přátelaky?

Odehráli jsme celkem 7 zápasů s bilancí 3 výhry, 2 remízy a 2 prohry.Výhry jsme si připsali s Nespekema (3:2), Libuší (4:1) a Admirou Praha „B“ (3:1)
Remizovali jsme s Pragovkou a Modřanama (oboje 2:2)Prohráli jsme s Ďáblicemi (2:6) a Pěčice (2:3)Zejména prohry s Ďáblicemi a Pěčicemi byly z mého pohledu ostudné. Naopak výhra nad Admirou nám, doufám, dodá dostatek sebevědomí do soutěže.

Co tě v přípravě potěšilo a co naopak zklamalo?

Potěšil mě přístup hráčů. Účast na treninku byla velmi slušná a líbilo se mi i jak kluci přistoupili k jednotlivým treninkům.
Moc mě potěšilo, že když se naskytla možnost zařadit 4 trenink týdně (spinning) tak účast byla velmi slušná. Všichni vědí, že na jaro musíme být dobře připraveni a podle toho k tomu také přistoupili.
Naopak mě zklamali zápasy s Ďáblicemi a zejména Pěčicemi. To se nám silně nepovedlo. Tam jsme se sesypali po první brance a goly, které jsme tam dostali se jen tak nevidí.


Jaký je cíl jara?

Cíl je jasný. Pokusit se v Třeboradicích udržet přebor. Ztráta je sice velká, ale věřím, že jsme schopni se ještě zachránit. Jak už jsem řikal výše. Hodně napoví první 3 zápasy.