SK Třeboradice st.žáci   5 : 0  TJ Avia Čakovice 

Dnešek se nám nesl opět ve fotbalovém duchu. Ať státní svátek, či nikoliv, přes fotbal nejede vlak. 

 Počasí nám vůbec nepřálo. Startovali jsme dopoledne v 10:30h a venku byl typický podzimní den. Sychravo,  lezavá zima a déšť. Kluci se scházeli s nudlemi u nosu a kabinou se neslo smrkání a pokašlávání. Nedalo se ale nic dělat, DERBY je DERBY. 

 Sotva se kluci převlékli, běželi se do deště rozběhat a připravit. Nálada byla divoká. S většinou čakovických se znají ze školy a tak vyhrát tenhle zápas bylo otázkou cti. 

 Zahajující hvizd píšťalky se nesl mezi poryvy větru a kluci, skrz na skrz už úplně promáčení, se drali po míči. 

 Převaha byla znatelná. Rozbahněné hřiště, připomínající rozorané pole, nám překvapivě bylo ku prospěchu a hned v prvních minutách jsme stříleli na bránu. Balón sice skončil v náručí gólmana, ale nás to i tak povzbudilo. 

 Míč byl převážně v našem držení a energie kluků byla téměř hmatatelná. Neskutečný náběh Filipa Honzárka k bráně a zpracování míče nemohlo vést k ničemu jinému, než k perfektnímu zakončení. 22.minuta a 1:0 pro nás z rány jednoho z nejmladších. Skvělý start. Kluci na lavičce jásali nadšením.     Potlesk ještě neutichl a už tam měli hosté další balón. Tádův první zápas a první gól v nové sezóně. Úžasné. Skoro to vypadalo, že jsme snad mnohem výkonnější na blátě a v hnusném počasí, než kdykoli jindy. 

 Za poločasu se kluci utíkali aspoň trochu prohřát do kabin za stavu 2:0. 

 Do druhé půle se vraceli odpočatí. Vlado se v bráně prohodil s Lukášem,  jinak zůstávala sestava stejná. Po hřišti se už teď nedalo téměř chodit a přesto jsme byli silnější a odhodlanější. Táda se rozběhl, vybojoval míč a prostě ho poslal rovnou do sítě. Jak jednoduché :-). Jeho průbojnost je neskutečná. Do jakéhokoli souboje jde víc než naplno a bojuje. A klukům to dodává sílu. Vítek se dostal k míči a utekl soupeři. Bránu bohužel minul, ale nevzdával to. Když mu po pár minutách opět skončil míč u nohou tentokrát už ho tam poslal. Byl to opravdu výstavní gól poslaný do brány plnou silou. 

 Vedli jsme krásných 4:0, když jsme mohli znovu skórovat. Tentokrát to byl však Štěpán, který bránu minul. Čakovičtí se ujali míče a chtěli snížit náš náskok. Lukáš v bráně však předvedl výkon hodný ligových hráčů a nekompromisně zabránil gólu.  

 Čakovice se opravdu snažili, ale nepodařilo se jim dostat ani jeden balón do naší sítě a naši kluci opět získali převahu. Vlado si prokličkoval celé hřiště a minutu před koncem zápasu naše skóre ještě upravil. 

 Myslím, že i kdyby při tomto zápasu padaly trakaře, s kluky by to ani nehlo.  

 Samozřejmě jsem i tady dělali pár chyb, ale už jich bylo mnohem méně a převládaly ty pozitivní situace. Stav 5:0 po očekávaném DERBY a krásné 3 body nás posunuly do lepší poloviny tabulky a nám se snad konečně blýská na lepší časy. 

Sestava: Vlad Belebekha, Lukáš Bartík, Tomáš Dvořák, Filip Šádek, Shokhjakhja Muyizanda, Armend Mustafa, Oliver Janoušek, Vít Marek, Matěj Princ, Štěpán Řehák, Tadeáš Šauer, Maksym Teslychko, Dan Sedláček, Filip Honzárek