Satalice 1 :  4  Třeboradice st.žáci

V sobotu 1.10. se naše mužstvo rozjelo hned ráno do Satalic. Původně jsme měli tento zápas odehrát na domácí půdě. Bohužel se zápas na trávě nemohl uskutečnit,  protože naše hřiště je po středečních zápasech v hluboce zuboženém stavu. Nepřízeň počasí, silný déšť a pět zápasů za sebou naše hřiště odstavilo na dost dlouho. 

 Takže předně velké díky Satalicím,  že si s námi prohodily pořadatelství. Moc nám to pomohlo. 

 Za opravdu nezvykle hezkého počasí jsme se sešli v zoufalém počtu. Středeční déšť zlikvidoval polovinu našeho týmu a my tak měli opravdu co dělat. Do brány jsme tentokrát postavili Ondru Irimičuka z 2010. A díky za něho. Do útoku jsme tedy postavili Vlada a Lukáše na kraj zálohy. Celý náš zápas jsme postavili na hráčích v poli, musela nás posílit obrana a útok musel střílet. Věděli jsme, že pro Ondru v bráně je to úplně nová zkušenost. Na velké hřiště, velkou bránu a 11 hráčů v poli o pár let starších, nebyl zvyklý a my jsme ho chtěli podržet za každou cenu. 

 A dařilo se nám to. Kluci v poli předváděli skvělou práci a soupeři nedovolili vystřelit na bránu. Do poločasu jsme stihli vstřelit 3 góly. Jeden šel hlavičkou od Matěje Prince, dva vstřelil Vlado. Další rány mířili na soupeřovu bránu. Naše hra vypadala, jako když si Sparta mazala Slávii za svých zlatých času na chleba z oboustran. 

 Druhý poločas vypadal téměř stejně. Naši kluci táhli v jednom kuse na bránu. Matěj s Tomášem neskutečně podporovali  brankáře a byli mu pořád po boku. Pár ran na něho letělo, ale opravdu se snažil a dvě nepříjemné zachránil. 

 Byly to žně.  Kluci do hry promítali vše,  co do nich trenér při trénincích vkládá.  Jejich standardky, nabíhání, důraz…. vše tady bylo vidět. 

 I přes to, jak moc nám nebylo od rozhodčího přáno, prokazovali kluci obrovskou píli. Dva jasné fauly nebyly písknuty, penalta neproběhla… za to byl písknut offside, který se nekonal… opravdu to nebylo lehké odehrát tak, jak se má. Teplota stoupala na krásných 17 stupňů, ale u klandru rodičů se už krev vařila. Bylo nemilé sledovat takové postavení rozhodčího. A na své kluky jsme byli pyšní. Hráli na všechno. A dařilo se jim. 

 Vlado končil hattrickem a ze zápasu odkulhal, protože třetí faul na něho byl konečně a poprvé ohodnocen jasnou červenou kartou. Takovou agresivní hru si nedovolí ani prvoligoví hráči… S výjimkou Martina Cedidly na Slávii :-/ Minutu před koncem se nám Satalice opravdu vzepřely a jeden míč v naší brance skončil, ale na naší hře to nezměnilo nic. Byli jsme skvělí!

Konec 1:4 

Sestava: Ondřej Irimičuk,  Tomáš Dvořák,  Matěj Princ, Oliver Janoušek,  Michael Koštialík,  Štěpán Řehák, Filip Šádek, Lukáš Bartík,  Muyinzoda Shokhjakhon, Vlado Belebekha, Tadeáš Šauer, Maks Teslychko