Školička U5-U4 → Turnaj MINISTAR – 2. hrací den

V sobotu 8.10. čekalo naše nejmenší druhé kolo turnaje Ministar, tentokrát v Libiši.  

 Naštěstí nás opět nezklamalo počasí a ačkoli lehce pod mrakem, nepršelo. 

 Pořadatelé z Libiše přichystali hru na dvě hřiště, občerstvení pro malé fotbalisty a stoleček s cenami tentokrát vypadal mnohem lépe.  Na všechna mužstva čekaly poháry, medaile a tašky s překvapením, což bylo mnohem více motivující než medaile s fotbalovou kartičkou,  kterou si děti odvezly z pražské ČAFC. Měli jsme se tedy na co těšit. 

 Seznam týmů zůstal neměnný. Čekali na nás hráči z FK Řeporyje, SK Viktoria Sibřina, TJ Sokol Libiš a ČAFC Praha. Ta nyní hrála jen s jedním týmem. 

  A právě proti dětem z ČAFC jsme hráli svůj první zápas. V bráně se rozcvičoval Daník a kluci v poli ho podpořili krásným zápasem. Jonáš se Šímou byli v útoku, kde je střídali Matěj s Ondrou. A obranu se staral Honzík se Štěpánem a Matyáš s Vojtou. Bylo vidět, že kluci byli ještě při plné síle, snažili se nahrávat si a během těch 15 minut měli jasnou převahu. Hřiště patřilo Jonášovi,  který se postaral o všechny góly, které skončily v bráně soupeřů. Těm se chviličku před koncem podařilo alespoň jeden čestný poslat i do naší sítě, ale náladu nám to nezkazilo. Kluci jásali nad první výhrou, 5:1! 

 Plní energie jsme se přesunuli na druhé hřiště postavit se nejsilnějšímu týmu. Kluci z Libiše už si nás pěkně dali v prvním hracím dni a my už jsme věděli, co očekávat. Do brány jsme postavili Honzíka a kluci šli na to. Dřív, než se stihli rozkoukat, míč letěl do naší sítě. Bylo to rychlé a nečekané,  ale kluci se překvapivě vrhli do útoku. Matěj si prosóloval celé hřiště, poslal balón na Jonáše a ten zakončil. A za chvilku znovu. Tím se skóre na malou chvilku otočilo a my získali vedení. Vojta s Matym se snažili,  dobíhali soupeře, ale těm se přesto podařilo dostat před naši bránu a prostřelit Honzíka. Bylo to dramatické. I za stavu 5:2 jsme svoje šance nevzdávali. Matěj to vydřel a snížil náskok Libiše. Ti nám tam ale vstřelili další gól hned vzápětí. To se klukům nelíbilo a pár vteřin před koncem se k jejich bráně vydal Ondra. A povedlo se! Prohráli jsme 6:4 a Libiš to rozhodně nedostala zadarmo. 

  Kluci si lehce odpočinuli, poslechli si rady od trenéra a už je čekala Sibřina. V bráně se kluci opět vyměnili, aby si Honzík odpočinul a předal rozlišovák Štěpánovi.  A tomu se dařilo. Celý zápas byl dost vyhrocený a přesto vyrovnaný. Kluci makali na obou stranách. První balón letěl do naší sítě, ale okamžitě následoval výpad na bránu Sibřiny. Šíma střílel, co to šlo. A konečně se podařilo. Hned za ním nahrál Ondra před bránu Jonášovi a ten taky zakončil. Protivník se ale nechtěl vzdát. Matyáš se snažil rozbíhající útok zastavit, ale nepovedlo se. Stav byl neuvěřitelných 2:2 a emoce byly cítit všude kolem nás. Byla to vážně dřina. Štěpán v bráně vychytal krásné střely, jedna se tam však zatoulala a už jsme nestihli skóre srovnat. Se Sibřinou jsme tedy prohráli těsných 2:3

 Jako poslední nás čekaly Řeporyje. To byl zápas, kde si kluci neuvěřitelně věřili a odrazilo se to do hry. Daník se Štěpánem vůbec nepustili řeporyjské k naší bráně, kde nás nyní hlídal Ondra. Šíma se vepředu dostal k míči a proměnil, co šlo. Jonáš s Matyášem zbavili soupeře každého balónu,  který jim přistál na noze. Vojta s Honzíkem se postarali Šímovi o volnou cestu k bráně. Šíma tam poslal krásné čtyři balóny a radost byla obrovská. Matěj to luxusně tahal po lajně a zvládl tam poslat výstavní gól. V tomhle zápase byli kluci neporazitelní a důrazní a odcházeli s krásným čistým štítem, 5:0. 

 Teď už jsme měli vše za sebou a čekali než se dohrají poslední zápasy. 15 minut uteklo jako voda a děti se nemohly dočkat medailí. Naši kluci se umístili opět na úžasném třetím místě! Všechny děti dostaly krásné medaile, časopisy, sladkosti a celý tým dostal pohár za krásné třetí místo. 

Kluci na sobě dřou a každý zápas je lepší a lepší. Byli úžasní, vydrželi a bojovali. Už teď se těšíme, co dalšího nám předvedou příště v Sibřině. 

Umístění 

1. TJ Sokol Libiš 

2. SK Viktoria Sibřina

3. SK Třeboradice 

4. ČAFC Praha 

5. FK Řeporyje

Sestava: Daniel Honc,  Ondřej Novotný, Jan Lojín, Jonáš Melichar, Šimon Řehák,  Štěpán Korman, Matyáš Adamček, Vojtěch Kolář, Matěj Procházka