Pomalu se nám blíží začátek jarní sezóny pro naše starší žáky, zimní liga je za námi a my se můžeme krátce podívat na její shrnutí. 

 Zimní liga pořádaná Meteorem se konala na umělé trávě dole u Libeňského zámečku od konce listopadu do začátku března. Ne vždy nám vyšlo počasí, což není v tomto období žádné překvapení. Pravidelně jsme odcházeli buď zmoklí, zasněžení nebo zmrzlí na kost. Ale určitě jsme si to užili, získali mnoho nových zkušeností, také jsme dostali pořádně za uši, slízli pěknou ostudu nebo jsme vzácně předvedli i výkon hodný pochvale. 

  Odehráli jsme celkem 12 zápasů a postavili se i týmům, se kterými se v naší soutěži nepotkáváme. Byly jimi Křimice,  Dukla JM08, Stodůlky, Vyžlovka, Meteor, Zbraslav, Sadská,  Všeradice,  Radonice, Střešovice, Dukla JM09 a Brandýs nad Labem. 

 Zvládli jsme 6x vyhrát a 6x prohrát a nahráli jsme 18 bodů. Vstřelili jsme celkem 36 gólů a o pár víc jich dostali. Také jsme ale předvedli desítky promarněných šancí, minimálně dvacetkrát jsme netrefili ze zbrklosti bránu. Balón nám lítat všude okolo. 

 Měli bychom si z toho spoustu věcí vzít…. Špatně obsazujeme hráče,  nestíháme se vracet, bojíme se jít do soubojů, nezvládneme čistou přihrávku, snadno se vzdáme balónu a v neposlední řadě jsme velmi slabí v zakončení.  

 Na některých z kluků je vidět, že je to nebaví nebo jsou unavení z probdělé noci. Někteří byli častěji nemocní a projevila se u nich větší ztráta fyzické kondice. Někteří doteď nevědí, kde mají být a co se od nich na hřišti očekává. Spousta kluků vždy hledá chyby u protivníka, u rozhodčích… Nikdy ne však u sebe, což je nejčastější chybou následných výkonů. 

 Ráda bych také zmínila, že i při počtu 19 kluků jsme měli až příliš často problém postavit jedenáctku na zápas. Bohužel je docházka, samozřejmě ne u všech, i na trénincích zoufalá. Což se odráží v zápasech. Je to velká škoda a hlavně je to i dost sobecké vůči ostatním, kteří se snaží zlepšovat,  trénují kdykoli mohou a zápas skončí katastrofou pro pár jedinců, kteří na to kašlou. :-/

Střelci ZL: 

Vít Marek – 6x

Vladlen Belebekha – 6x

Filip Šádek – 6x

Tadeáš Šauer – 5x

Muyizanda Shokhjakhja – 4x

Maksim Teslychko – 2x

Štěpán Řehák – 2x

Matěj Princ – 1x

Dan Sedláček – 1x

Yousseif Al Kinani – 1x

Lukáš Bartík – 1x

Vlastní – 1x

Umístění:

1. Zbraslav 

2. Meteor 

3. Dukla JM08

4. Brandýs nad Labem

5. Sadská 

6. Vyžlovka 

7. Střešovice 

8. Třeboradice 

9. Radonice 

10. Křimice 

11. Dukla JM09

12. Všeradice 

13. Stodůlky