SK LIbuš B – SK Třeboradice B 0:2 (0:1)

25.3.2023

První jarní venkovní zápas a opět pro náš rezervní tým výhra. Libuš B vyhrála překvapivě 1 jarní zápas s Unionem Strašnice B, kteří byli po podzimu první a tak se nevědělo co od zápasu čekat.

Jak zhodnotil první jarní venkovní výhru trenér Mario J.? ▼

“ Zápas jsme začali aktivně, tak jak jsme si řekli a soupeře zatlačili do defenzivy. Kontrolovali jsme hru a dobře na hřišti pracovali.
A tak jsme byli už v 11.min. odměněni vstřeleným gólem z penalty, kterou kterou si vzal na starost a s přehledem zakončil Mates K.. Této penaltě předcházela úspěšná kombinace středem, po níž se v závěru řítil Patrik P. na bránu a při kličce byl zezadu jasně faulován. Ještě nějakou dobu jsme předváděli velmi slušnou hru, ale začaly se objevovat první náznaky šancí soupeře. Asi čtvrt hod. před koncem poločasu jsme bohužel přenechali iniciativu soupeři, který pro změnu do defenzivy zatlačil nás. Byli jsme zasypáni centry do vápna, ale naštěstí jsme je dokázali ustát. Na posledních pár minut jsme se z toho dokázali dostat a 1.pol. jsme už dohráli celkem v poklidu. To jsme potvrdili vstřelením druhého gólu, kdy po krásné přihrávce Kuby Ch. před prázdnou bránu, zakončoval Vojta J.
 
Před nástupem do do 2.pol. jsme si řekli, že musíme hrát nadále aktivně a i kvůli větru hlavně po zemi. To se nám ze začátku celkem dařilo, ale postupně otěže zápasu začal přebírat soupeř a my jsme se často uchylovali jen k odkopům a tím se nám rozbila naše hra. Soupeř si sice z tohoto tlaku vytvořil pár šancí, ale buďto je nedokázal dotáhnout k přímému ohrožení brány, nebo je zneškodnil výborný Chmelda v bráně, občas i s pomocí hráčů.
Ke konci zápasu soupeř více otevřel obranu a my jsme se tak dostávali do zajímavých brejků. Bohužel se nám je ale nepodařilo úspěšně zakončit a tak nakonec skončilo utkání výsledkem 2:0 v náš prospěch, nutno podotknout, že zaslouženě.
 
Děkuji celému týmu za přístup k utkání a bojovnost. Zvláště chci poděkovat pomoci hráčů z dorostu, kteří se na hřišti vůbec neztratili a pomohli nám k dalším důležitým bodům v tabulce.“

P.s. Foto je ilustrační