V neděli ráno jsme se tentokrát rozjeli na hřiště do Xaverova. Sluníčko pálilo od samého rána a proto nás nepříjemně překvapilo, že zápasy se odehrají na umělé trávě. Přesto jsme do toho šli opět na plno. 

 Čekalo nás pět zápasů. Kluci z Xaverova postavili dva týmy a my to nechtěli darovat ani jednomu. 

  V bráně první dva zápasy kraloval Štěpán a dařilo se mu udržet krásný stav. Zbývající tři zápasy si do brány stoupl Šíma a i jemu se moc dařilo.  Naši střelci jsou neoblomní a stejně, jako na předchozím turnaji, nejvíce nastřílel Ondra. I ostatním klukům se dařilo často zakončovat a zdramatizovat tak každý zápas. Ovšem, nutno podotknout, že budeme muset trénovat střely na bránu 😊. Každá třetí totiž minula svůj cíl a v síti neskončila. 

 Kluci byli skvělí.  Ondrův a Honzíkův tah na bránu je neuvěřitelný, nabíhají si a snaží se číst hru. Šímova rychlost a precizní kličky, při kterých nechává soupeře za sebou, jsou úchvatné. Jonášův důraz a nebojácnost, často zabrání tomu, aby se k nám soupeř dostal. Matějovo zpracování balónu, vytažení po lajně a přesně mířená střela, už jsou fenoménem. Kubovo odhodlání jít do každého souboje a nedat to zadarmo, připravit soupeře o balón a hned z první vystřelit, úžasné. Štěpovo nasazení v bráně, hájení si svého prostoru za každou cenu a fungování v malém vápně je skvělé. 

 Každý ze zápasů kluci hráli na maximum. Nevzdávali to přesto, že měkká rozpálená umělka, nebyla ideálním povrchem. V mezičase si smáčeli hlavy v kýbli a snažili se nabrat dech. Byla jsem překvapená, kolik z nich skutečně vnímá každou radu a každé slovo a opravdu nad hrou přemýšlí.  Vidím obrovské zlepšení, touhu být lepší a lepší a jsem neskutečně pyšná. 

 Z pěti zápasů jsme čtyři jasně ovládli a jediná prohra nás čekala s Hrdlořezy.  Ta nás bohužel stála první místo, na které jsme si už zvykli 😊😇 a zlatá medaile nám tentokrát unikla jen na skóre.  Čtyři góly, z nichž tedy jeden rozhodně neměl platit, nás dělily od nejvyššího stupínku na bedně. 

 Kluci dostali medaile a pitíčka. Je mi jasné,  že museli být velmi vyšťavení z celého horkého odpoledne a doufám, že si pořádně odpočinuli.  Teď nás totiž, díky třem zlatým a jednomu stříbrnému umístění, čeká postup do ZLATÉ SKUPINY a finálový turnaj v Běchovicích. Tak si držme palce. 

Třeboradice : ČAFC 6:2

Třeboradice : Spartak Hrdlořezy 2:6

Újezd nad Lesy : Třeboradice 0:7

Třeboradice : Xaverov černá 4:1

Třeboradice : Xaverov červená 6:1

Umístění 

1. ČAFC Praha 

2. SK Třeboradice 

3. Spartak Hrdlořezy 

4. Xaverov černá 

5. Xaverov červená 

6. Újezd nad Lesy 

Sestava: Štěpán Korman, Jan Lojin, Matěj Procházka, Jonáš Melichar, Jakub Štefan, Ondřej Novotný, Šimon Řehák