V neděli se hned po ránu sešli naši dorostenci na hřišti ve Strašnicích. Odstartovala nám zimní liga a na nás byli připraveni kluci z domácího týmu Union Strašnice. 

 Jaké bylo naše rozhořčení, když jsme v mínus 10 stupních došli na hřiště a zjistili, že je celé pokryté zmrzlým sněhem a odklizeno je maximálně na lajnách, to nemá cenu ani popisovat. Stálo nás to spoustu natažených svalů, do krve rozervaných kolen a hezký fotbal se na tom nedal ani představit, natož hrát. 

 Sešli jsme se v pouhých 11, protože nám zbytek kluků popadal přes noc s virózou. 

 Start jsme měli velmi aktivní a už v 9.minutě se povedlo Edovi perfektně zpracovat balón. Dovedl ho až do vápna, kde ho zpracoval Táda a ještě posunul na Vlada, který sám tváří v tvář brankáři, proměnil. 

 Vzhledem k velmi náročnému terénu jsme poločas končili za stejného stavu, 0:1. Na klucích začínalo být znát vyčerpaní a začínalo se ozývat pofňukávání a výčet všeho, co je bolí :-). 

 Druhý poločas byl míč převážně v držení domácích a už 49.minutu srovnávali  skóre. Naši kluci neudrželi balón a jakákoli snaha o přihrávku končila na nohou soupeře. Když se nám podařilo balón získat, nebyli jsme schopni ho zpracovat a přišli jsme o něj. Nebylo tedy překvapením, že v 69.minutě se soupeř dostal do vedení díky našemu nedůrazu. 

 Naštěstí to probralo naše po hřišti ploužící se hráče a byl to opět Eda, který zpracoval balón a poslal Márovi, jež ho bez problémů poslal do sítě domácích. 2:2

 Skóre srovnané a naši kluci nabuzení a aktivní. Eda dostal další šanci a ve chvíli, kdy šel sám na bránu byl hnusně faulován. Penalta, kterou tak Lukáš bezchybně proměnil, rozhodla celý zápas – 2:3. 

 První zápas zimní ligy, který končil naši výhrou, pro nás bude motivací k dalším zápasům. 

Střelci: Vladlen Belebekha 9′

              Marek Korn 65′

              Lukáš Bartík 80′

Sestava: Adam Ledvina (B), Lukáš Bartík, Filip Korn, Oliver Janoušek, Marek Korn (K), David Pivoňka, Jakub Roček, Vít Marek, Eda Kukla, Tadeáš Šauer, Vladlen Belebekha