SK Třeboradice B – FC Zlíchov B 3:0 ( 0:0 )

8.5.2023

Do zápasu jsme vlétli docela svižně a hned v 9.min. jsme po centru z lajny měli první gólovou příležitost, ale trefili jsme v odkryté bráně pouze bránícího hráče. I když jsme se snažili držet míč pod kontrolou, ztráceli jsme ho vepředu příliš brzo a umožnili tak soupeři občasné výpady za obranu. Místy jsme pouštěli soupeře zbytečně do hry, kdy jsme občas vyklidili střed pole. Vždy jsme to dokázali sice nějak ubránit, ale aby takovýchto situací nepřibývalo, změnili jsme rozestavení a hra vzadu se uklidnila. Začali jsme se opět tlačit do útoku, jenže se nám stále držela smůla na kopačkách a nebyli jsme schopni ani v těch nejjasnějších situacích skórovat. Takovéto šance jsme do poločasu měli nejméně čtyři! Takže místo abychom vedli a soupeře zlomili, tak jsme šli do kabin pouze za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu jsme šli plní víry, že to dnes musíme jakkoliv urvat. Dále jsme si vytvářeli šance, ale ne a ne se trefit do sítě, jejich gólman byl opravdu vynikající. Do 70.min, kdy po drzém průniku Hrůši do vápna a následném penaltovém faulu, jsme měli další čtyři jasné gólové šance! Penaltu na sebe vzal Jéža a s trochou štěstí proměnil. Vedli jsme 1:0 a to nám evidentně vlilo krev do žil. Dál jsme soupeře tlačili na jeho polovině a tak se v 73.min. trefil Jéža podruhé. To nás uklidnilo a tak jsme celkem v pohodě dokráčeli v 86.min. ke vstřelení třetího gólu, kterým stvrdil konečný výsledek zápasu 3:0 Páťa.

Dnes mohu pochválit celý tým, který makal a šel si za výsledkem a to včetně všech hráčů ze střídačky, kteří do zápasu vlétli plni odhodlání. Výborný kolektivní výkon!

Mario Jahoda / trenér Btýmu