Sokol Benice – SK Třeboradice B 2:4 ( 1:2 )

1.6.2017 18:30 hod

V netradiční den i hodinu se udál další zápas našeho béčka. Před zápasem se ještě řešilo, jestli se bude hrát na umělce, která byla ovšem strašná, nebo na menším travnatém hřišti, které bylo na hraně pravidel. Nakonec bylo asi dobře, že se tým rozhodl pro travnaté hřiště.

Dle umístění v tabulce to měl být od začátku jednoznačný zápas v náš prospěch. A od prvních minut tuto představu béčko naplňovalo. První vážnější akci v 10 minutě zahodil Honza Š.,  když dostal na penaltu hezký centr z pravé strany, ale míč špatně zpracoval a domácí stačili odkopnout. Další minuty jsme byli aktivnější a zdálo se, že jen čekáme na vstřelenou branku. Ale ejhle, první branku vstřelili domácí.  Domácí rozehráli po levé straně, vyměnili si párkrát míč a již ve vápně, podél Chmeldu, zakončoval k tyči domácí T. Rosenvald – 1:0.  Naštěstí béčko srovnalo vzápětí, ve 37 minutě si na pěkný centr z leva naskočil Pavel Ž. a nedal gólmanovi šanci –  1:1.

A o pár, doslova, minut později se měnilo skóre znovu. Ve 39 minutě si vyměnil na pravé straně 2x míč Honza Šonský s Pokym –  ten vyslal ze strany tvrdou ránu na bránu. Domácí gólman míč  neudržel a dobrý čuch převedl Figi, který byl připraven s rychlou dorážkou – 1:2   / na tento gól se můžete podívat i ve video v tomto odkazu / .  

Ve 40 minutě se domácí před svojí branou nedomluvili, toho využil Jirka Š., ale mířil vedle.

Začátek druhé půle byl opět v převaze hostí,  měli více míč na svých kopačkách a až do 65 minuty se nic zvláštního na hřišti nedělo. Právě až v 65 minutě po levé straně zatáhl míč střídající Zbyněk, s nahrávkou z brankové čáry se neunáhlil a připravil přízemní centr na úroveň penalty Honzovi Š. krásný centr, který Honza levačkou umístil z první doprostřed brány – 1:3

Naši byli při chuti a v dalších minutách se snažili skóre ještě zvýšit. Povedlo se to za chvilku, kdy si svoji branku vlastně připravil Míra Žofák. Ale na začátku to ještě netušil…Na polovině hřiště Míra rozehrál na bráchu, ten posunul hned na po pravé straně uhánějícího Figiho. Ten míč zatáhl, podržel a střílenou nahrávkou před vápno hledal někoho z nabíhajících spoluhráčů. A to byl právě Míra, který celou dobu tuto rozehrávku sledoval a podporoval. A tak se stalo, že se objevil v malém vápnu a stačilo jen špičkou umístit před vyběhnuvším gólmanem – 1:4 
Už se zdálo, že při tomto skóre se zápas již jen dohraje. Nicméně třebo přestalo mírně hrát a aktivitu přenechalo domácím, kteří se stále aktivně pohybovali a chtěli se zápasem ještě něco udělat. To se jim povedlo v 76, kdy si opět domácí Rosenvald naběhl na centr a z malého vápna rybičkou snížil na 2:4. Třebo to  probudilo a opět začalo být více aktivní.
V 78 minutě Bojda zatáhl míč, nacentroval do vápna, ale Pavel hlavičkoval těsně nad bránu. O 2 minuty později nastřelil Míra břevno, kdy chtěl spíše centr z pravé strany, ale ukopl se a míč orazítkoval břevno.
Bohužel v 81 minutě se před hostujícím vápnu srazil Bojda s Márou a jedním z domácích a po tomto karambolu si Bojda poškodil opět koleno a musel ze zápasu odstoupit. Vzhledem k tomu, že již nebyl nikdo na střídání, béčko dohrávalo v deseti. Domácí toho ještě chtěli využít, a i když pár šancí měli, skóre se již naštěstí neměnilo.

 Slovo trenéra:  Zasloužená výhra se snaživým soupeřem, kterému vyhovovalo malé hřiště. Byly tam hezké akce a jako vždy špatné zakončení. Celkem ale spokojenost s výkonem i výsledkem. Díky všem co přišli

Sestava + hodnocení :  Chmelíček [6]; – M. Žofák [7]; Češpivo[6], Jehlička[5], Hrubý[6] – Jan Šonský[7], Pokorný[7], Novák[7], Jiří Šonský[5] / 61. Bureš /  – P. Žofák[8], Lhota[6]