převzato ze stránek PFS 

 

12. června 2017 09:45» Stačil jim bod k tomu, aby stvrdili přeborový triumf. Místo toho však Motorlet B dostal v Třeboradicích těžký výprask 5:0! Domácí tak před posledním kolem Pražská teplárenská přeboru stáhli náskok lídra na tři body a čekají na malý zázrak. Teoreticky ještě mohou slavit triumf – k tomu ale potřebují vítěznou pomoc Vršovic, následně zvládnout svůj zápas na Zbraslavi. Sobotní partii proti Motorletu však Třeboradice zcela ovládly. Podívejte se na nejzajímavější okamžiky a komentáře z obou stran.

„Připadalo mi, jakoby z naší strany šlo o přípravný zápas, že se nic neděje a není to souboj o první místo. Jsem trochu zklamaný, ale nedá se nic dělat,“ říkal Zdeněk Mikuš, trenér Motorletu B.„Kvalita Třeboradic byla velká. Nedokázali jsme se s tím vyrovnat.“

Motorlet B inkasoval už ve 3. minutě, kdy brankáři Bártlovi vypadl z rukou centr a Jedlička lehce skóroval. Od té doby Třeboradice jasně dominovaly. „Oproti posledním zápasům, které jsme nezvládli gólově, jsme dali pět gólů ze šesti šancí. Před tím jsme nedali ze sedmi šancí žádnou,“hodnotil Jiří Tesař, kouč Třeboradic. „Celý zápas jsme byli lepším týmem. Motorlet jsme nepustili do ničeho.“

A tak se situace v tabulce před posledním kolem soutěže ještě zdramatizovala. První Motorlet B má před druhými Třeboradicemi už jen tříbodový náskok. Potřebuje tedy aspoň bod z Vršovic, aby slavil. „První mečbol jsme ztratili, máme ještě jeden. Nervózní nejsem. Doufám, že se ten bod podaří uklohnit, že to dokážeme zvládnout. Byla by škoda, kdyby nám to uteklo,“ povídal Mikuš.„Máme to ve svých rukách. Víme, že Vršovice můžeme porazit. Vůbec se nebojím, že by na to měl zápas v Třeboradicích vliv,“ přidal se David Eppert, kapitán Motorletu B.

To v Třeboradicích budou fandit Vršovicím. „Může se stát cokoliv,“ věří Tesař. „Budeme doufat, že se třeba stane zázrak a Motorletu se po tomhle přídělu rozklepou kolena.“

V případě, že Motorlet B udrží první místo, do divize by nešel. V téhle chvíli ani nemůže, protože stejnou soutěž hraje jeho A-tým. Ten se však ještě teoreticky může posunout do ČFL. Ani to by ale na situaci nic nezměnilo. „Divize není aktuální. Stoprocentně ne,“ pověděl Mikuš.

Třeboradice – Motorlet B 5:0 (2:0)
Branky:
3. a 20. Jedlička, 68. a 90. Janda I., 51. Hruška. ŽK: 44. Hruška, 76. Todt – 50. Černý, 86. Karbulka. Rozhodčí: Nykl – Rod, Chustecki. Diváků: 100.
Třeboradice: Bartalský – Hruška, Červenka, Faitl, Richter – Čáp – Jedlička (68. Todt), Janda II, Janda I, Farkaš (75. Horejš) – Junek (15. Pechač). Trenér: Jiří Tesař.
Motorlet B: Bártl (71. Mitinko) – Karbulka, Burýšek, Kulhánek, Eppert – Novotný, Mašek, Milojevič (50. Š. Scharf), Stříbrský – Rambousek (48. Černý), Zítka (76. Azurmanyan). Trenér: Zdeněk Mikuš.

Nejlepší hráč Třeboradic: Ivan Faitl.
Nejlepší hráč Motorletu B: Jan Karbulka.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Janda I (Třeboradice).

Autor: Martin Karger / PFS 

 

Fotogalerie od Svatopluka Samlera ZDE