převzato z PFS

22. dubna 2018 17hod» Třeboradice na domácím hřišti za krásného počasí potvrdily roli favorita a vyhrály nad Vršovicemi 4:1. Za stavu 2:1 přežili domácí velkou šanci soupeře, jinak měli utkání pod kontrolou. Jakmile Vršovičtí v závěru zkusili hru otevřít, hned je lídr přeborové tabulky dvakrát potrestal. Třeboradice tak vedou soutěž o osm bodů, Vršovice jsou dvanácté, bodově jsou na hraně sestupové propasti.

Přeborový lídr byl v úvodu aktivnější. Nejprve po rohu hlavičkoval nad branku Faitl, podruhé stejný hráč 
po rohu z druhé strany už mezi tyče zamířil, gólman Maha měl práci, ale nakonec míč zkrotil v rukavicích. Pak domácí předvedli rychlou akci po ose Junek – Čáp – Kadlec – Hruška, ale posledně jmenovanému 
míč odskočil a bylo po šanci. Vršovicím nelze upřít snahu, co chvíli se tým snažil probít k vápnu soupeře, ale tam veškeré nebezpečí končilo.

Navrch měla zkušenost Třeboradic. Platilo to i poté, co musel po střetu hlavami střídat domácí kapitán Čáp, jenž spěchal na vyšetření do nemocnice (po konci duelu už ale opět byl v areálu). Domácí hráli dál aktivně. Prudkou ránu Červenky chytil jistý Maha, aby Grznár po přihrávce Junka pálil vedle. V soubojich 
s ofenzivními hráči Třeboradic měl dlouho navrch hostující gólman. Až pět minut před koncem ho z úhlu překvapil Kadlec a Třeboradice vedly.

V tu chvíli se začaly dít na pažitu věci. Za pár sekund se totiž ocitl za obranou vršovický Jeřábek a tutovou šanci využil k vyrovnání. To byl šok, hostům se povedlo skórovat z prvního vážnějšího ohrožení Bartalského branky. Fanoušci zaskočení vyrovnáním snad ani nestihli začít brblat a už si mohli vydechnout. Za zády gólmana Mahy totiž ještě do poločasu skončila parádní dělovka Červenky, která se odrazila od břevna za brankovou čáru. Domácí tak nakonec odcházeli do kabin spokojenější. A to ještě Kadlecovi chyběl kousek ke gólové pojistce a Grznárův pokus chytil Maha.

I po přestávce zahrozily jako první Třeboradice, ale ze závaru po rohovém kopu nic nevytěžily. Osmělovat 
se začali víc i Vršovičtí. Tomaides pálil z dálky vedle. Střídající Rusanov vytěžil ze slibné akce jen rohový kop. Na druhé straně mohl skórovat Grznár, ale po chybě hostů nevměstnal míč mezi tyče.

A pak se hosté dostali k jasné šanci na vyrovnání. Za obranou se tentokrát ocitl Borovička, obhodil 
si i gólmana, ale jeho tutovku zmařil pohotový obránce. Tohle mohlo hosty mrzet. Třeboradice už totiž vršovický tým do další velké příležitosti nepustily. A jakmile se hosté pokusili ve snaze o vyrovnání otevřít hru, nemilosrdně za to pykali. Dvakrát je v rozmezí pár desítek sekund potrestal exligista Grznár, když trestal chyby v defenzivě. O vítězi nebylo pochyb, hosté věděli, že body nutné pro udržení přeboru budou muset zkusit uhrát jinde.

Třeboradice – Vršovice 4:1 (2:1)
Branky: 87. a 89. Grznár, 40. Kadlec, 45+1. Červenka – 44. Jeřábek. ŽK: 45. Hruška, 63. Červenka – 
81. Špulka. Rozhodčí: Tikal – Les, Čermák. Diváků: 80.

Třeboradice: Bartalský – Benda, Faitl, Červenka, Hruška – Čáp (20. Votava) – Kadlec, Viktorin, Farkaš
(83. Kadeřábek), Grznár – Junek. Trenér: Jiří Tesař.
Vršovice: Maha – Ursacher, Protivínský, Kaiser, Špulka – Jeřábek, Krivosheev, Turek (63. Bažant), Tomaides (61. Borovička) – Minařík, Panajotis (46. Rusanov). Trenér: Jaromír Tomaides.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice): „Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Soupeř má mladý tým, běhavý. Docela solidně technicky vybavený a kondičně dobře připravený. Jenom nedělají body, ale fotbalově je to dobrý soupeř. Byli jsme ale myslím celý zápas lepším týmem a měli jsme ještě nějaké další dobré příležitosti, bohužel jsme je nedali. Ale v poločase jsme o gól vedli a ten zápas si pak pohlídali. V závěru jsme přidali dva krásné góly a zaslouženě jsme vyhráli. „
Jaromír Tomaides (Vršovice): „Je škoda, že když se nám povedlo dát gól na 1:1, tak jsme vlastně vzápětí inkasovali. Byl to hezký gól, ale bylo tam i štěstíčko. Kdyby to šlo o tři centimetry nahoru, tak se míč neodrazil do sítě. V závěru jsme to trošku otevřeli a dostali dva góly. Za druhou půli jsme si možná i ten bod zasloužili, změnili jsme rozestavení. Ale nakonec jsme prohráli, Třeboradice nejsou asi první omylem. Mají zkušené hráče, my máme v sestavě čtyři dorostence.“

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.
Nejlepší hráč Vršovic: Filip Jeřábek.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Grznár (Třeboradice).

René Machálek / PFS