převzato z PFS 

 

13. května 2018 10:20» Krásné slunečné počasí, výborně připravený trávník a soupeři zaručující velmi dobrou fotbalovou podívanou. To vše bylo k vidění v sobotním dopoledni na hřišti v Třeboradicích. Domácí potvrdili úlohu favorita a o svém vítězství rozhodli dvěma slepenými góly v rozmezí dvou minut. Nejvíce se na tom podílel dvoubrankový střelec Petr Viktorin a svěřenci trenéra Tesaře již příští víkend mohou slavit přeborový titul.

Do první vážnější šance zápasu se dostal po individuálním průniku domácí Farkaš, jehož zakončení rozezvonilo pravou tyč Borského branky a dorážka Kadlece skončila nad hostující brankou. Za dvě minuty později odcentroval z levé strany Farkaš a Kadlecovi chybělo pár centimetrů k zakončení. Domácí se branky nedočkali ani po střele Viktorina po sklepnutí od Kadlece.

Na začátku druhé čtvrthodinky se po hlavičce Viktorina rozezvučela tentokrát levá tyč Borského branky. Hosté odpověděli zakončením Kučery, netradičně hrajícího v poli, které minulo domácí branku o decimetry.
O minutu později se prodral přes obranu do zakončení Klán, ale ani on netrefil rozměry branky.

Ve 31. minutě si vysloužil potlesk za svůj pokus ze 40-ti metrů Kučera, který Krch s vypětím sil vyrazil na rohový kop. Ve 38. minutě skončila hlavička Klána v náruči domácího brankáře a z následné protiakce vyzkoušel pozornost Borského svým zakončením Grznár. Když se nic neurodilo ani z trestného kopu Kadlece ve 44. minutě, tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Domácí příznivci očekávali, kdy konečně svěřenci trenéra Tesaře zlomí dobře hrající hosty a strhnou vývoj zápasu na svou stranu. Ale hosté byli stále nebezpeční a v 60.minutě mířil Šafránek po sklepnutí od Belána vysoko nad Krchovu branku. V 62. minutě již byl Borský Grznárem překonán, ale Švorčík stihnul odhlavičkovat na rohový kop. Po jeho rozehrání se dostal do akrobatického zakončení Kadlec, i to Borský vyrazil na rohový kop.

V tento moment domácí hosty sevřeli před jejich brankou a výsledkem byla vedoucí branka Kadlece po přihrávce Grznára na 1:0. Hosté sice reklamovali zpracování míče od střelce rukou, ale branka platila. 
V další jasné příležitosti vychytal reflexivním zákrokem Borský Jandu a domácí to mohlo mrzet. V 71. minutě Steinocher přeloboval Krcha, ale bohužel pro hosty míč v brance o pár centimetrů neskončil.

A pak přišla rozhodující a pro hosty kritická dvouminutovka, která rozhodla celé utkání. Nejprve v 73. minutě předvedl svoji kopací techniku při přesném zakončení Grznár – 2:0. A po devadesáti vteřinách dokonal dílo Viktorin, který si našel přihrávku Grznára a nedal Borskému žádnou šanci – 3:0.

Hosté byli odměněni za svůj výkon gólově v 78.minutě, když Klánovo sklepnutí parádně zakončil Pártl 3:1. Brankové hody druhého poločasu zakončil po nádherné akci a centru Kyncla rybičkou hlavičkující Viktorin – 4:1. V samém závěru ještě dělovka Hrušky olízla spojnici břevna a tyče hostující branky.

Po závěrečném hvizdu sudího Chusteckého, který v zápase ani jednou nemusel sahat do kapsičky pro kartu, se z vítězství radoval domácí tým a učinil další rázný krok k zisku prvenství v letošním ročníku soutěže.

Třeboradice – Uhelné sklady 4:1 (0:0)
Branky: 64. Kadlec, 73. Grznár, 75. a 85. Viktorin, – 78. Pártl. ŽK: Hráno bez karet. 
Rozhodčí: Chustecki – Bočok, Hrivík. Diváků: 54. 
Třeboradice: Krch – Benda, Votava, Červenka, Hruška – Čáp – Janda (75. Brunclík), Viktorin, Farkaš
(85. Kadeřábek), Grznár (83. Kyncl) – Kadlec. Trenér: Jiří Tesař.
Uhelné sklady: Borský – Koubek, Švorčík, Hrazdíra, Pártl – Belán, Šafránek, Koc, Steinocher – Kučera, Klán. Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice): „Těžké utkání, samozřejmě s Uhelkama vždycky kvalita a věděli jsme o jejich síle, i když byli nějakým způsobem oslabeni. Paradoxně se nám proti tomuto soupeři nedaří proměnit šance, 
i když tam v první půli byly. Soupeř taky hrozil z brejkových situací. Ve druhém poločase jsme si to zjednodušili, dali první gól, soupeř to trošku otevřel a přidali jsme další branky. Myslím, že nakonec zasloužené vítězství.“
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Tak nemůžu hráčům vůbec nic vytknout, přijeli jsme v jedenácti 
s gólmanem v poli. Na ostatní asi přišla v tomto počasí doba páření a odjeli do jížních krajin, béčko nemáme a většina žáků je na školách v přírodě. Přežili jsme ze začátku dvě tyče soupeře a pak jsme měli několik šancí i my a tam se to lámalo. Stejně jako u prvního, pro mě hodně sporného, gólu. Pak jsme ještě mohli vyrovnat a vrátit se do zápasu, ale po jejich druhém bylo hotovo. Soupeři gratuluji a zároveň smekám před našimi hráči.“

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Antonín Kučera.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Viktorin (Třeboradice).

Radek Treml / PFS