SK Slavia dívky – SK Třeboradice(Ml. žáci ) 6:8 | 30.9.2020


 Poslední zářijový den se vypravili mladší žáci na stadion Slavia Praha, aby se utkali s mladými slávistkami.  Sotva vylezli z kabin byli nervózní a nejistí. Jakmile se odpískal začátek zápasu a holky se chopily míče, naši kluci byli ztracení. Nedokázali si pořádně přihrát, ztráceli míče a obrana jako by nebyla.  Proto nás ani tak nepřekvapil první gól v naší síti, jako to, jak byl zpracován.  Holky byly fantastické a kluky to očividně dost zaskočilo. Hrály si s námi, obstřelovaly bránu a tlačily kluky do úzkých.  Nějakým zázrakem Vítek vybojoval míč a za pomoci ostatních se propracoval k bráně soupeřek, kde srovnal na 1:1. Kluci se rvali o míč, ale holky byly lepší. Byly důrazné a šly si za výhrou. Proto za nedlouho zvedly skóre o další gól, což jim ale nedaroval Filip a opět výsledek srovnal. Slávistky však opět bodovaly. Tentokrát jim to vrátil Šochi. Naštěstí se usmálo dvojnásobné štěstí na Vítka a kluci odcházeli z poločasu za skóre 3:5.  

Druhá půle však jela ve stejném rytmu. Holky nás tlačily, hrály si s míčem a jen málokdy se o něj nechaly připravit. I když jsme tam měli pár světlých chvilek, nedařilo se nám udržet výsledek. Jakmile jsme běželi na bránu, o míč jsme přišli. Když už se nám podařilo trefit míč do brány, skončil v rukou mladé brankářky. A když už konečně skončil v síti, vzápětí znovu skončil v té naší. Vlado v naší bráně předváděl bravurní výkony, holky ho rozhodně vůbec nešetřily a do každé rány šly tvrdě a naplno. Spoustu ran vychytal a vedl si skvěle. Asi především díky tomu jsme mohli odcházet z hřiště za stavu 6:8.

Přesto, že jsme si odnesli výherní tři body a z kluků spadl veškerý stres současně s posledním zvukem píšťalky, nebyl to rozhodně náš nejlépe sehraný zápas.