SK Třeboradice B – Spartak Kbely 1:0 (1:0 ) | 4.10.2020

Do zápasu s vedoucím týmem soutěže, navíc s nedalekým týmem jsme šli do detailu prodiskutovanou taktikou. Trenér, který mimochodem bydlí právě ve Kbelích, sdělil týmu na předzápasové přípravě vše co měl na srdci..a že toho za těch 20minut bylo…. :-)

Začátek zápasu začal v rychlém tempu, což jsme věděli, protože Kbely dávají nejvíce branek hned v prvních 15minutách zápasu. V první desetiminutovce jsme měli ale, překvapivě, více ze hry. Tuto snahu završila branka, když se v 16 minutě Pavel na půlce hriště vyměnil míč s „Pospim“, poslali do náběhu za obranu „Kokina“ a ten na půlkruhu přes hráče levačkou hezkou střelou nedal gólmanovi šanci – 1:0

Jak se už asi tradičně stává, následující minuty jsme mírně přestali hrát, ale hosté nic nevytěžili. Naopak, „Pospi“ ve 26 minutě utekl po lajně až k rohovému praporu a přetaženým centrem našel na zadní tyči vyskakujícího „Kokina“, který ovšem mířil bohužel nad. Do kabin se šlo v poločase tedy za příznivého stavu.

Do druhé půle vstoupili hosté opět aktivně, diváků mírně zatrnulo, když „Šandy“ v bráně ve 46minutě neudržel míč v rukavicích, míč se dostal na penaltu kde po závaru a několik pokusím hostí, naštěstí míč skončil vedle brány v zámezí.

Hosté tlačili a zápas se hrál už v mírnějším tempu. Rozhodující tečku se mohla stát v 71 minutě, kdy dostal „Kokino“ míč do běhu, ve vápně byl sražen a nařízen pokutový kop. K míči se postavil Pavel Ž. a jak to dopadlo je vidět na videu níže….

I když hosté nabuzeni neproměněnou domácí penaltou v další 20minutovce tlačili jak mohli, úplně vyloženou situaci si již nevytvořili díky skvěle zvládnuté taktice celého týmu po celý zápas. A taky, překvapivě pro autora tohoto článku, domácí tým vydržel i fyzicky. Super zápas! :-)

Sestava: Šanda – Hrubý, Petlan, Garcia ( C) , Češpivo, – Kokoška, Pospíšil ( 60´Farkaš P. ) , Zima, Hruška F. ( 79´Novotný M.) , Brunclík ( 90+3´Čáp ) – Žofák

Slovo trenéra: Kbelama je to vždycky derby a taky jsme chtěli pomstít naše Áčko za vyřazení z poháru. Kluci do puntíku splnily plán, se kterým jsme do zápasu šli a takticky to zahráli skvěle. I když jsme nedali penaltu, musím klukům poděkovat, zasloužili si to.3 body zůstaly doma!

J.Č.