Prague Raptors Footbal „B“ – SK Třeboradice „B“ 5:0 (3:0)

8.4.2023

Dnes jsme narazili na soupeře, u kterého je těžké určit v jaké sestavě nastoupí a v jakém bude rozpoložení. To jsme bohužel zjistili hned z kraje zápasu…

Ještě pár minut po výkopu to mohlo vypadat na vyrovnaný zápas, ale pak se zápas jednoznačně překlopil na jednu stranu a dostávali jsme se stále více pod tlak. Nebyli jsme schopni  si dát přihrávku odzadu ani do kombinace přes střed a byli jsme tak nuceni odkopem balony odevzdávat. Ty se až na pár výjimek ihned vracely na kopačky soupeře, který se rychlou kombinací dostával k naší šestnáctce, vytvářel si plno šancí a dostával nás pod tlak. Poté co jim byl nejdříve odvolán gól kvůli ofsajdu, dokázali chvíli nato krásnou střelou ze standardky otevřít skóre a bylo to 0:1. Tento gól nás příliš neprobudil a tak se zápas odvíjel stále stejně. Nebyli jsme schopni zachytávat jejich rozehrávku, náběhy za obranu, neuzavírali prostory a hlavně při dorážkách ve vápně jsme si neobsazovali protihráče. A tak nás soupeř právě z těchto dorážek potrestal před poločasem ještě 2x a do kabin se šlo za stavu 0:3.

O poločase jsme si mimo jiné řekli, že musíme zlepšit pohyb a přestat se bát hrát. Po vynuceném střídání (v tomto zápase již druhém) jsme tak doufali, že se zápasem ještě něco dokážeme udělat. O to spíše, když se hned po půli vyfauloval jejich hráč a hráli jsme proti deseti. Tím se hra vyrovnala a měli jsme i místy mírně navrch. Jenže i když jsme si vypracovali nějaké šance, nedokázali jsme je opět proměnit a tak jsme byli po chybě vytrestáni počtvrté. Snažili jsme se dál, spálili nějaké další možnosti, ale soupeř opět trestal, když středem prošel jejich hráč přes tři naše a nikým neatakován šel sám brankáře a proměnil. Ke konci jsme se dostávali do nějakých náznaku šancí hlavně dlouhými míči, ale bylo to vše křečovité. 

Soupeři jsme se dokázali vyrovnat až po vyloučení jejich hráče, zápas skončil drtivou porážkou 0:5 a přestože byli fotbalovější, tak jsme neměli dostat tolik naloženo. Stále je tam plno osobních chyb, nedorazů a chybí klid v koncovce. Ukázalo se nám tak, na čem musíme zapracovat.

Jak řekl Chmeda, je na pováženou, že nejlepší hráči byli dorostenci Chramy a Mára a spolu s nimi Jéža.

Mario Jahoda – Trenér Btýmu