Na podzim jsme ukončili první část turnaje Ministar 2016-2017 turnajem na domácí půdě, kde jsme skončili druzí a zajistili si tak  v celkovém hodnocení postup do stříbrné skupiny. 

 S tou se nyní budeme potkávat, až do červnového finále. 

 Prvním pořádajícím týmem byl tým ČAFC Praha. Připravil pro soutěžící 3 hřiště na umělé trávě, a tak celý turnaj proběhl bez prodlev a rychle utekl. 

 Počasí bylo jako na objednávku a my už se chystali na první zápas.  

Třeboradice : ČAFC 8:1

Pro nás již známý soupeř, ČAFC Praha, se na nás už chystal. Honzík se ujal brankářského trika a postavil se do brány. Hned v prvních minutách Matěj neskutečně obratně unikl protihráčům a než jsme se rozkoukali, míč byl v jejich síti. Jonáš ho bleskurychle následoval a podařilo se mu zakončit hned čtyřikrát po sobě. Do soubojů jde s chutí a vůbec se toho nebojí. Když jsme ho po takovém výkonu nechali vydechnout, nastoupil místo něho Šíma a lítat po hřišti jako blesk a prorazil krásnými dvěma góly. Ani Ondra nezahálel a v závěru tam jeden poslal. Kluci byli skvělí a výborně bránili, a tak v Honzíkově síti končil jen jeden jediný balón. 

Třeboradice : ČAFC B 7:0

Uteklo pět minut, rychlé uhašení žízně a už jsme nastupovali proti druhému týmu ČAFC.  Opět se nám střelci střídali ve stejném seskupení. Šíma a Matěj po jednom gólů, Ondra 2 a Jonáš proměnil třikrát. Tentokrát jsme měli v bráně Štěpánka, který vychytal perfektní nulu a na hřišti se skvěle střídali Honzík, Jakub i Vojta. 

Třeboradice : Újezd nad Lesy 8:1

Újezd nad Lesy byl pro nás úplně novým soupeřem a netušili jsme, co od nich můžeme čekat. Ale náš start nás tak nabudil, že jsme je nenechali ani se zorientovat. Hned ze startu opět Šíma, Jonáš a Ondra potvrdili svoji bojovnost. Matěj a jeho zpracování balónu po lajně je bezkonkurenční a když mu tam šikovně přiběhl na pomoc Kuba, zakončení na sebe nenechalo dlouho čekat a i Kubův balón mířil do sítě brankáře, který ho nestihl ani zaregistrovat. Štěpán tentokrát jeden gól pustil, když nám přes Honzíka prošel soupeř, ale i tak se mu v bráně perfektně daří. Jen tak dál. 

Třeboradice : Xaverov 5:5

Čtvrtý zápas před námi. Zase pro nás neznámý soupeř, tentokrát kluci z Xaverova. Tenhle zápas byl jako na houpačce. Nejdříve jsme prohrávali 0:2, poté vedli 4:2 a nakonec jsme končili s remízou 5:5. Ale nechybělo mnoho a mohli jsme s výhrou odcházet i z tohoto zápasu. Kluci v útoku makali, Vojta s Kubou obírali soupeře o balón. Šíma mezi nimi kličkoval, Jonáš si pomáhal skluzy a Štěpán v bráně hlídal, co šlo. Ale síly byly vyrovnané.  

Třeboradice  : Hrdlořezy 4:4

A je tu poslední zápas. Sluníčko nás dobíjí energií a kluci zatím pociťují jen nepatrné známky únavy. Soupeř z Hrdlořez je pro nás také velkou neznámou a tak se opakuje předešlá hra. Snadno se necháváme připravit o balón a skóre je hodně proměnlivé. Nejdříve prohráváme 1:2, poté vedeme 4:3 a ve finále končíme opět remízou. 

Neměli jsme moc času sledovat ostatní utkání a zvyklí na třetí místo, jsme nyní počítali s druhým. Jaké bylo krásné překvapení, když jsme dostali zlaté medaile a skončili na špičce. 

Kluci předvedli skvělé výkony. Od listopadu je na nich znát obrovské zlepšení. Jsou mnohem více koordinovaní, sehraní a průbojnější. Jsme na ně moc pyšní. 

 Tento víkend nás čeká turnaj na domácím hřišti, kde se postavíme stejným soupeřům a budeme doufat a věřit ve stejné umístění. 

Sestava: Štěpán Korman (B), Jan Lojín, Vojtěch Kolář, Jakub Štefan, Matěj Procházka, Ondřej Novotný, Jonáš Melichar, Šimon Řehák