TJ Avia Čakovice : SK Třeboradice st. záci 1:0

15.5.2023

Konečně je před námi derby. Přeložený zápas kvůli účasti dětí obou týmů na školách v přírodě je tady. Klidné pondělní odpoledne za námi, déšť konečně ustal a nás čeká slunečný podvečer na hřišti soupeře.  

 Těžko se o tomhle zápasu budu nějak blíž rozepisovat. Emoce ve mně pulzují ještě teď a nejsem schopná posoudit, jestli jsem víc vzteklá z průběhu zápasu, či jeho výsledku. 

 Derby jsme prohráli. V závěru prvního poločasu jsme inkasovali dost nešťastný gól, který mi dlouho nedá spát. Od začátku zápasu jsme chodili pozdě do soubojů, neudrželi jsme balón, nenabíhali si… Obrovské chyby, které bychom minimálně rok už měli mít za sebou. 

 Co se však dělo v druhém poločase utkání uniká mému chápání. Rozhodčí, který rozdává karty na počkání… Velmi přísně hodnocen jakýkoli krok. Pískání v momentech, kdy má být ponechána výhoda. Žluté karty za fauly, jež by se nepískaly ani v lize, natož v soutěži žáků. Červené karty  v momentech, kdy by neměla být zvažována ani žlutá. Přehlížení zraněných ležících hráčů a následně udělená červená karta trenérovi, který šel odvést zraněného hráče z pole za doprovodu slovního hodnocení situace. Zápis natolik obsáhlý, zdramatizovaný a v některých momentech lživý, vykonstruovaný a delší než slohová práce…

 Všichni hráči na hřišti absolutně rozložení situací, kterou rozhodčí vyvolal. Vše tak moc vyhrocené, že si s trenérem soupeře společně klepeme na čelo a nerozumíme ničemu. Dalo se očekávat, že derby bude vyhrocené, že to bude boj. Ale bylo to překvapivě velmi v klidu, nebýt pana Lukáše – hlavního rozhodčího.  Kluky takovým způsobem vystresovat během hry, to je skutečně nevídané. Jsem absolutně znechucena stylem jeho hry. 

 Nakonec jsme i přes veškeré šance, které jsme v závěru měly, žádnou situaci neproměnili a stav zůstal 1:0 

Sestava : Vladlen Belebekha (B), Tomáš Dvořák, Oliver Janoušek, Michael Koštialík, Matěj Princ, Filip Šádek, Muyinzoda Shokhjakhon, Lukáš Bártík, Jakub Roček, Maksym Teslychko, Štěpán Řehák, Matěj Holomoj, Dan Sedláček, Armend Mustafa, Yousseif Al-Kinani