Trenér Honza Novák zhodnotil letní přípravu A týmu před prvním zápasem nové sezóny, opět v Přeboru.

V jaké formě se vrátili hráči po krátké pauze?
Pauza byla opravdu krátká. Na můj vkus začíná sezona příliš brzo a příprava i některé mistrovské utkání v srpnu mohou pak být ovlivněny dovolenou některých hráčů.

Musím ale kluky pochválit, protože se vrátili dobře připraveni. První dva týdny přípravy byly náročné, což se nám pak projevilo i v zápase se Žižkovem, ale věřím, že se nám to v sezoně vrátí.

Jak bys zhodnotil treninkovou přípravu týmu?
V tomhle jsem maximálně spokojený. Na treninku neklesl počet hráčů pod 15 což si myslim, že je v létě slušné číslo. Navíc se nám naštěstí nikdo nezranil. Mimo je tedy zatím jen Tomáš Jurčík, který pořád laboruje se zraněním kolene z konce minulé sezony. U něj ale věříme, že se brzo zapojí a opět nám na hřišti a v kabině brzy pomůže.

Jinak co jsme potřebovali odtrénovat to jsme odtrénovali a věřím, že na start budeme dobře připraveni.

Jak hodnotíš jednotlivé přípravné zápasy?

S tím jediným nejsme moc spokojeni. Sehráli jsme 3 přípravné utkání s bilancí 0-1-2.

První zápas jsme hráli s divizním Brandýsem kdy jsme prohráli 3:4. V utkání jsme soupeři goly v podstatě darovali což nás provázelo celou přípravu.

Tito kvalitnější soupeři dokážou každou naši chybu ihned potrestat a to se tady přesně stalo. I tak jsme mohli s trochou štěstí ke konci vyrovnat, kdy jsme šli v poslední minutě 3 na 1 ale nevyřešili jsme to dobře.

Se Žižkovem se nám to naprosto nepovedlo. Týden před tímto zápasem byl náročný a my mu fyzicky nestíhali. Soupeř nás přeběhal, pohybově na tom byl uplně opačně než my a zaslouženě zvítězil 6:2

V posledním utkání jsme hráli se Spartakem Kbely. A generálka to pro nás byla výborná. Soupeř má kvalitní mužstvo, velmi dobře ho doplňuje a některé hráče má kvalitou i na vyšší soutěže. Zápas skončil nakonec 3:3 kdy jsme vždy doháněli vedení soupeře. Zejména ve druhém poločase splňovala naše hra už nějaké měřítko. Jen škoda, že jsme ho nedokázali dotáhnout do vítězného konce.

Věřím tedy, že bude platit pravidlo, že když se nepovedla příprava tak se bude dařit v soutěži.

Jaké jsou pozitiva a negativa přípravy? 

Jak jsem zmiňoval, tak pozitivní je, že jsme dobře potrénovali, účast byla velmi dobrá a až na Juryho jsme trénovali v podstatě komplet. 

Negativní byly výsledky v zápasech a zejména obrovské množství vytvořených chyb v zápasech. Ale díky videu ze zápasů jsme si je vždy ukázali a věřím, že se z nich poučíme. 

Jak bys zhodnotil zapojení mladých hráčů do týmu a posunuli se nějak? Je i někdo nový v týmu?

Od loňského léta je u nás v týmu Vojta Kratochvíl, který se neskutečně posunul a udělal obrovský pokrok. Treninky s týmem mu dali hodně a stal se z něj v podstatě plnohodnotný hráč A týmu. Ke konci sezony za nás naskočil i dorostenec Kuba Chramosta, kterému se hned podařilo i vstřelit první branku. Věřím, že tím neřekl poslední slovo.  Jinak bych si ale představoval, že kluci z B týmu budou mít větší zájem o treninky a přípravu s námi. Několikrát měli možnost jít s námi na trenink, ale zájem nebyl. To mě mrzí. Protože na příkladu Vojty je vidět, že jim to může hodně pomoct.

Jinak nově je u nás David Schnedörfler z Neratovic a Michal Jahoda z Meteoru. Oba začínali v mládeži v Třeboradicích a věřím, že nám pomůžou.

hlavní foto použito z fotbalpraha.cz