Union Strašnice – SK Třeboradice Ml. Dorost 2:4

12.11.2023

Dnes mladší dorost v naprosto zoufalém počtu, i přes doplnění kluky z 2010, odehrál přátelské utkání ve Strašnicích. 

 Polojasná obloha se zdála být lákadlem a za okny to vypadalo moc přijatelně. Realita ale byla jiná. Pocitově téměř omrzliny, typické pro desátou ranní v zimě. Naštěstí na sebe sluníčko nenechalo dlouho čekat a předvedlo nám, že nás ještě stále umí aspoň trochu ohřát. 

 V prvním poločase jsme byli útočnější než soupeř. V 15. minutě Vladova hlavička přeskočila brankáře, ale míč šel bohužel mimo prázdnou bránu. Přesto to Vlado po pár minutách zkusil znovu. Tentokrát to byla přesně mířená střela na bránu, brankář ji však úspěšně vyrazil. 

 Nakonec jsme však na poločas neodcházeli s prázdnou. Z rohového kopu naši střelu sice brankář opět včas vyrazil, ale vzápětí ji zpracoval hlavičkou Matěj Princ. 

 V druhé půli už byly síly téměř vyrovnané. Soupeř se začal víc stahovat na naši polovinu a snažil se střílet. Nicméně naši kluci nelenili a Lukáš zvedl na 0:2. 

 Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a z rohového kopu končil balón v naší síti, když se z nepřehledného chumlu podařilo soupeřovi získal balón na nohu. 

 Následovalo pochybení v obraně a další gól byl na světě. Skóre srovnané a začínalo se od začátku.

 Štěstí se na nás ale usmálo a Luky zakončil do pravého rohu. To jako by konečně probrali naši zálohu, která začala obstřelovat bránu. Vše však končilo na tyči, za bránou nebo přímo v rukou brankáře. Když už se útok se zálohou konečně rozhodli něco předvést, byl to až několikátý pokus, který Mára proměnil. 

 Konečný stav 2:4. Zápas byl vcelku klidný a vyrovnaný a až se kluci obejdou bez vulgarismů, obejde se rozhodčí i bez žlutých karet. 🤗

 Škoda, že na trénincích je tak slabá účast, to by potom všechny zápasy vypadaly jinak. 

Střelci: Matěj Princ 43′

             Lukáš Bartík 55′ 70′

             Marek Korn 87′

Sestava: Oliver Janoušek (B), Matěj Princ, Lukáš Bartík, Michael Koštialík, Filip Korn, Filip Šádek, Marek Korn (K), František Chramosta, Vladlen Belebekha, Maksym Teslychko, Armend Mustafa