Sokol Kolovraty – SK Třeboradice (St. Přípravka U10) 10:8

11.11.2023

K poslednímu zápasu podzimní části sezóny jsme v chladném sobotním dopoledni na Svatého Martina nastoupili proti zatím nejlepšímu týmu soutěže Sokolu Kolovraty.

Zima však nebyla hráčům na hřišti, ani divákům v hledišti.

 Od první minuty bylo znát, že na sebe narazili dvě kvalitní mužstva. Hrál se rychlý, kombinační a bojovný fotbal, který diváky přiváděl do varu. Oba celky dobře bránili, a tak gólů oproti předchozím zápasům moc nepadalo. Šancí však bylo na obou stranách dost. Zvláště na té naší.

Poločas utkání tak končil za vyrovnaného stavu 3:3.

 Na začátku druhé půle však přišla zlá chvíle, když byl v souboji s domácím brankářem zraněn náš „playmaker“ a nejlepší hráč Dominik Vosecký. To nám vzalo vítr z plachet. Do hlav a na kopačky se vkradla nervozita a než jsme se dokázali vzpamatovat, soupeř postupně nastřílel několik branek za sebou. Škoda, že některé z nich jsme mu doslova darovali. Kluci věšeli hlavy a vypadali odevzdaně.

Něco se muselo stát, pokud jsme chtěli se zápasem ještě něco udělat.

 Pomohla přestávka před poslední čtvrtinou. Trenérův důrazný a emotivní proslov k týmu zabral. Do poslední části nastoupil opět odhodlaný tým. Přeskupili jsme řady, vrátila se sebedůvěra a začalo se dařit. Náš tlak byl korunován góly. Skóre jsme začali dotahovat, ale času na vyrovnání už nebylo dostatek.  

 Prohra kluky mrzela a odcházeli ze hřiště hodně zklamaní. Odehráli asi nejlepší utkání podzimu, ale na vítězství to nakonec nestačilo.

 Celkově se první část sezony povedla. V těžké skupině obstáli v konkurenci výběrových týmů a společně s Meteorem sdílí  4 a 5 příčku tabulky. V těsném bodovém závěsu za vedoucími týmy.

Dobrý příslib pro jarní část.