FC Zličín – SK Třeboradice (Ml. Přípravka U8) 11:9

27.5.2023

Krásné, slunečné, sobotní ráno na zličínské umělce. Pro fotbal jako stvořené. Kluci natěšení na zápas se sešli v hojném počtu, i když bez základní cihly celého kádru brankáře Standy Kepperta, kterého musel v brance nahradit stabilní obránce Domča Plašil.

Po posledních dvou přesvědčivých výhrách nad Duklou Jižní Město a Zbraslaví si ani tentokrát naši hráči nepřipouštěli větší komplikace a věřili v další vítězství.

Už od zahajovacího výkopu však bylo znát, že je něco jinak. Ukázalo se, že tentokrát jsme narazili na velice silný výběr, který hrál rychle a agresivně. Času bylo málo na přihrávku i na přesnou střelu na bránu. Naše obrana nestačila útočící hráče obsazovat a  přebírat. Výsledkem bylo, že soupeř tvrdě a přesně střílel a každé naše zaváhání trestal gólem. Naopak naše šance se proměňovat nedařilo. A že jich bylo dost.

Nedařilo se prosadit ani základní čtyřce a nervozita se začala vkrádat na kopačky i do hlav. Vycítili to také hostující diváci, kteří svoji podporu ještě více vystupňovali.  Snad i to přispělo, že jsme ve třetí čtvrtině zápasu začali iniciativu přebírat a šance proměňovat v góly. Měli jsme převahu a skóre se podařilo téměř vyrovnat. V poslední čtvrtině se hrálo vyrovnaně, avšak soupeři se podařilo opět gólově odskočit. Na vyrovnání nám již bohužel nezbyl čas, ani síla. Výsledkem byla těsná prohra o dvě branky.

Sehráli jsme dobrý a bojovný zápas s velice kvalitním soupeřem. Přes to, že jsme prohrály, byl pro nás přínosem. Pozitivem je, že se kluci nevzdali a na hřišti odevzdali své momentální maximum.  Je jen na nich, jak se z této prohry dokážou poučit do dalších bojů.

 

  • 2023-05-27-FCZlicin-SKTreboradiceU8