Poslední lednovou neděli sehrála mladší přípravka 2015 svůj letošní první zimní turnaj. V mrazivém nedělním ránu byl sraz týmu v ještě mrazivějším čase v 7:40 v Kolodějích.

Nálada v týmu však byla velmi dobrá a kluci se těšili po zimní pauze na první ostrý start. Jejich nasazení se projevilo hned v úvodním zápase, který proti Zákolanům bez problému vyhráli 6:2. I druhý zápas proti Brandýsu se pro nás hned od začátku vyvíjel velmi dobře, takže výhra 7:1 byla jen potvrzením výborné hry našich kluků.

Tempo turnaje mělo rychlý spád a ve třetím zápase nás čekala Viktorka Žižkov. Kluci se však nezalekli ani takto známého jména a pokračovali v parádním výkonu, kterým ihned od začátku zaskočili i soupeře samotného. Skóre postupně narůstalo, kluci předváděli moc pěknou hru a stříleli krásné góly. Výsledkem byla naše přesvědčivá výhra 8:2 a vzhledem k tomu, že před námi byly již pouze 2 zápasy, začali jsme už tušit, že by celkový dnešní výsledek nemusel být vůbec špatný.

Ve čtvrtém zápase se proti nám postavil rovněž tento den ještě neporažený tým z Roudnice. Oba týmy sehráli velmi vyrovnaný a napínavý zápas se šancemi na obou stranách. Když už se zdálo, že zápas skončí remízou 2:2 (která jak se nakonec ukázalo by našemu týmu zajistila celkové vítězství v turnaji), zabojoval nejlepší střelec turnaje z týmu soupeře a zápas tak skončil naší těsnou prohrou 2:3.

Před posledním zápasem jsme měli v programu jednozápasovou přestávku, kterou kluci využili k hromadnému průzkumu sortimentu místní kantýny, která však překvapila i rodiče, když v ní bylo možné platit kartou .

Posledním naším zápasem celého dopoledne pak bylo derby se sousedními Ďáblicemi. Byť již na obou týmech byla znatelná lehká únava, kluci nakonec zabojovali a výsledkem tak byla naše výhra 5:2.

Po zápasové zimní přestávce tak mladší přípravka předvedla v Kolodějích výborný výkon a odvezla si celkové 2. místo a nejlepší gólové skóre ze všech týmů. Pouze těsná prohra ve vyrovnaném zápase s Roudnicí v poslední minutě zápasu nás stála celkové vítězství v turnaji. Z Kolodějí jsme však odjížděli i tak velmi spokojení s umístěním, předvedeným výkonem, čtyřmi výhrami a stříbrnými medailemi. 

Sestava: Štepán Fišer, Vojtěch Římal, Marek Hypius, Václav Schwengsbier, Jan Terkoš, Matěj Měch, William Pavel Dužík a Cyril Svoboda.